• header1

  Ons voornaamste doel: u een onvergetelijke motorreis te bezorgen tegen de allerlaagste all-in prijs! Our main objective:
  contributing to the success of an unforgettable motorbike holiday... yours!

 • header2

  Al sinds 1997 het meest persoonlijke advies voor uw motoravontuur! Personal travel advice since 1997!
  Contact our experienced multi-lingual travel consultants

 • header3

  Duidelijke en eerlijke informatie van ervaren Nederlandstalige reisadviseurs Honest and useful travel information
  and the best rates!

 • header4

  Motorhuur en tours in Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Canada en Afrika Motorcycle hire
  in Australia, New Zealand, America, Canada and Africa

 • header5

FAQ

minimum huurleeftijd

De minimum leeftijd is bij de meeste verhuurders 23 jaar voor de kleinere motoren (tot en met 650cc) en 25 jaar met een jaar aantoonbare ervaring voor motoren tussen de 650 en 999 cc.   Boven de 1000cc wordt een minimum leeftijd van 28 jaar aangehouden samen met een aantoonbare rijervaring van 2 jaar.   Het zijn de verzekeraars van de huurmotoren die deze regels hebben opgesteld.

Internationaal rijbewijs

Tegenwoordig is een Internationaal rijbewijs zowel in Australie als in Nieuw Zeeland verplicht.  verhuurbedrijven kunnen weigeren de motor mee te geven indien u dit document niet samen met uw gewone rijbewijs kunt overleggen.   Een officiele vertaling dient dan ter plaatse aangevraagd te worden hetgeen kosten met zich meebrengt.
In Amerika, Canada en Zuid Afrika dient u tevens een internationaal rijbewijs bij u te hebben.  U dient vanzelfsprekend tevens uw eigen motorrijbewijs te kunnen overleggen waaruit blijkt dat de motor die u huurt binnen de voor u toegestane categorie valt.

 

Eigen risico en borgbetaling

Reist u met het standaard (hoogste) eigen risico dan is de huurprijs weliswaar het laagst, maar u loopt alle risico en u dient tevens een borg ter hoogte van dat eigen risico te voldoen bij afhalen. Dit gebeurt altijd per creditcard. Het is altijd een persoonlijke keuze of iemand al dan niet het eigen risico wenst te verlagen. Groot voordeel van het zo ver mogelijk verlagen van het eigen risico is dat u met meer gemoedsrust rondrijdt.  In onze offerte geven wij beide opties aan zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

wat is inbegrepen met de motorhuur?

Vrijwel alle motoren worden geleverd met zijkoffers, sommigen ook met een topkoffer. Een goede kwaliteit slot wordt ook bijgeleverd, ook al is motordiefstal vrijwel nooit voor.
Tegen een kleine, zeer redelijke vergoeding kan motorkleding, handschoenen en een helm worden gehuurd.  Wij raden altijd aan om uw eigen helm mee te nemen indien mogelijk.  Dat is meestal comfortabeler dan het huren van een helm waar u niet aan gewend bent.

wegenwacht

Alle motorfietsen zijn gedekt door een pechservice, vergelijkbaar met de wegenwacht.  U krijgt van het verhuurbedrijf tevens een (veelal gratis) nummer mee dat u eerst dient te bellen om door te geven wat er is gebeurd.   Reizigers naar Australie en Nieuw Zeeland kunnen wij waar mogelijk ook altijd persoonlijk bijstaan met hulp en informatie omdat ons hoofdkantoor zich in dezelfde tijdzone bevindt.

opladen van uw apparatuur – power adaptors

U kunt een adapter kopen voor het land waar u heenreist bij reisartikelenwinkels en outdoorzaken of ANWB winkels.  Veel motoren hebben tegenwoordig ook een 12V contact om zaken op te laden of een GPS aan te sluiten.  Bij BMW’s is dit vaak een wat kleinere stekker die hierin past.   Een kleine powerbank is ideaal om bij u te hebben.  Daarmee kan de mobiele telefoon opgeladen worden.  Deze zijn er in alle soorten en maten en sommige zijn zelfs sterk genoeg om een laptop computer mee van stroom te voorzien of zelfs een motor mee te starten.

veerboot boekingen

U kunt nu tevens uw veerovertochten met Aussie Rider boeken!  Het gaat om de overtochten naar Tasmanië, Kangaroo Island en tussen de beide eilanden van Nieuw Zeeland.  Neem even contact met ons op indien u een offerte wilt, inclusief motor!   Veerbootreserveringen dienen volledig vooraf betaald te worden en dit kan eenvoudig in Euro’s.

Credit cards

Het gebruik van een creditcard is de meest veilige manier van betalen. Houd altijd in uw achterhoofd dat in tegenstelling tot wat veel mensen denken een Creditcard het meest veilige betaalmiddel is dat er bestaat omdat eventuele ongeoorloofde transakties zonder uw handtekening of pin altijd gedekt worden door Visa, Mastercard etc. en het dan gewoon weer aan u wordt teruggestort indien u hierop wijst. No questions asked. Veel mensen weten dit niet omdat het cardgebruik in het buitenland al veel langer veel gangbaarder is dan bijvoorbeeld in Nederland en Belgie, waar het vergeleken met andere landen in de kinderschoenen staat en niet door alle middenstanders wordt geaccepteerd.
De borg bij het afhalen van het voertuig dient altijd per creditcard voldaan te worden, zodat het verhuurbedrijf dit weer makkelijk kan terugzetten op de card na afloop van de huur. Aan betalingen per creditcard zijn in sommige landen wel kosten verbonden van enkele procenten. Wij kunnen u precies vertellen waar en hoeveel.

overige vragen

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij?   Stelt u deze dan via het contactformulier (zie de knop “contact” in het hoofdmenu van deze Aussie Rider website).   Een van onze medewerkers stuurt u dan dezelfde of de volgende dag een antwoord per email.